• Persoane fizice
  • Companii
  • Comercianti parteneri
  • Despre tbi group

Lucruri pentru care merita sa economisesti

Cat de multi bani reusesti sa economisesti in fiecare luna? Pentru ce ii pui deoparte? S-a dovedit ca in diferite tari oamenii economisesc pentru scopuri diferite. Potrivit platformei online Raconteur, in Canada si America oamenii economisesc pentru pensie. In Australia, oamenii obisnuiesc sa puna bani deoparte pentru achizitiile mai mari. In Franta si Germania, economiile sunt in principal pentru fondul de urgenta. In Emiratele Arabe Unite, oamenii economisesc pentru o afacere noua, iar in China banii sunt economisiti pentru a ajuta financiar membrii familiei sau pentru achizitia unei proprietati.

Conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei, in 2018 populatia din Romania avea depozite bancare de aproape 199 miliarde lei, cu circa 20 de miliarde de lei mai mult decat in anul precedent. Cifrele arata ca romanii devin mai chibzuiti, dar inca nu exista statistici oficiale privind scopul economisirii. Daca nu te-ai decis inca pentru ce sa economisesti, te poti inspira din cele de mai jos:

Ca sa ai casa ta

Sa iti cumperi o locuinta este probabil unul dintre cele mai rezonabile lucruri pe care poti sa le faci. Din pacate, este o investitie serioasa, care are nevoie de un capital semnificativ de inceput. Este mult mai usor sa obtii locuinta dorita daca ai ceva economii, la care poti adauga restul banilor obtinandu-i prin credit, ipoteca sau ajutor financiar de la rude.

Ca sa calatoresti in jurul lumii

Una e sa mergi in vacanta in Grecia si Turcia, alta e sa mergi departe si sa vizitezi locuri exotice, plaje celebre sau sa experimentezi activitati extreme, sa inoti printre rechini sau sa explorezi jungla. Da, este scump, dar daca ti-ai gestionat bine finantele, nu vei fi nevoit sa faci compromisuri. Deschide cat mai curand un depozit si bucura-te apoi de o calatorie lunga si plina de emotii in jurul lumii.

Ca sa te bazezi pe tine la pensie 

Fii chibzuit si pune banii intr-un loc mai sigur si profitabil, astfel incat nu trebuie sa te bazezi doar pe pensie la batranete. Sa fim realisti, in Romania, valoarea pensiei nu este deloc foarte atractiva. Romanii se bazeaza in general pe ajutorul copiilor dupa pensionare pentru a-si acoperi facturile la utilitati si alte cheltuieli de trai. Fii intelept – economisesti astazi ca sa traiesti mai bine la batranete.

Ca sa ai bani intr-un loc sigur

Un motiv foarte bun pentru a-ti deschide un depozit este ca sa stii ca ai bani intr-un loc sigur, de care nimeni in afara de tine nu se poate atinge. Sa ii ascunzi sub saltea sau prin cotloane acasa este o metoda invechita, deloc practica si chiar riscanta. Adunandu-ti economiile intr-o banca, ai securitate, profit si controlul exclusiv asupra acestora. Nici macar tu nu vei fi tentat sa te atingi de bani stiind ca economiile tale sunt intr-un loc mai bun si ca obtii castig fara eforturi.

Ultimele articole

Citeste mai mult
Cum deschizi primul depozit bancar - beneficiile depozitului online
Depozitul online, solutia sa iti cresti economiile simplu si rapid
Top greseli frecvente in gestionarea banilor si cum sa le eviti
Cum sa economisesti mai multi bani timp de un an - modalitati eficiente si beneficii
Depozit Online: afla beneficiile pentru persoane fizice
Dobanzile bancare - ce sunt, tipuri de dobanzi, avantajele unui depozit online pentru economiile tale