• Persoane fizice
  • Companii
  • Comercianti parteneri
  • Despre tbi group

tbi bank Bulgaria conduce clasamentul realizat de Capital la doua categorii bancare privind eficienta si sustenabilitatea

TBI Bank Bulgaria este Nr. 1 in clasamentul “Cele mai bune banci in 2017” la categoriile “Eficienta si Proftabilitate” si “Sustenabilitate si Dinamica” din editia speciala “Capital K10”. Publicatia clasifica bancile bulgare in functie de criterii, precum risc si stabilitate, eficienta si rentabilitatea, sustenabilitatea si dinamica.

Datorita profilului de retail si rezultatelor bune ale indicatorilor cheie din cadrul categoriei Eficienta & Profitabilitate, TBI Bank Bulgaria detroneaza castigatorul de anul trecut, DSK. Criteriile principale pentru clasarea pe primul loc sunt marja neta de dobanda, raportul cost / venit, profit inainte de amortizare / active, randamentul activelor si capitalurile proprii.

De asemenea, conducem clasamentul la categoria Sustenabilitate si Dinamica, depasind liderul de traditie, ProCredit Bank. Prima pozitie la aceasta categorie se datoreaza marjei nete a dobanzii creditelor de consum si cresterii rapide care au generat un venit stabil din taxe si comisioane.

In 2017, TBI Bank Bulgaria s-a situat pe locul 9 in clasamentul general al bancilor bulgare realizat de “Capital K10”.

Editia speciala include interviul cu Petr Baron, CEO TBIF Financial Services. Petr afirma ca limbajul programatic va fi noua limba straina obligatorie pentru angajatii bancilor. El afirma, de asemenea, ca TBI Bank nu inregistreaza doar performante punctuale, ci doreste sa construiasca o afacere durabila, fapt confirmat de primul loc obtinut de TBI Bank in clasament, la categoria Sustenabilitate.

Denis Gorbunov, CFO, a declarat:

“Grupul TBI a inregistrat un rezultat record in istoria sa: a ajuns pe primul loc pe piata din punct de vedere al eficientei, realizand un profit net consolidat de 19,9 milioane EUR, care este cu aproape 20% mai mare decat in ​​2016. Principalul vector al acestei cresteri a fost performanta solida a afacerii, ceea ce a dus la o crestere considerabila a portofoliului de credite retail (39% pe an), mentinand costul riscului si costurle operationale la un nivel adecvat. Scopul nostru este sa ramanem in acesti parametri, finantand toate proiectele noastre de digitalizare pentru a deveni banca digitala de noua generatie “.

Ultimele articole

Citeste mai mult
Petr Baron: Contra curentului
tbi bank Bulgaria conduce clasamentul realizat de Capital la doua categorii bancare privind eficienta si sustenabilitatea
Interviu Gergana Staykova in Forbes Romania
Petr Baron pentru Forbes Romania: Din followeri, ne transformam in lideri!
TBI Bank isi extinde oferta de solutii de economisire cu o noua scadenta de 15 luni si o dobanda anuala de 4,4%
CÂND CLIENTUL DEVINE ÎNTR-ADEVĂR REGE: Petr Baron, CEO TBIF (TBI Bank), a stat de vorbă cu Business Magazin