• Persoane fizice
  • Companii
  • Comercianti parteneri
  • Despre tbi group

TBI Bank se plaseaza pe primul loc in doua importante clasamente bancare

Banca se remarca prin eficacitate si profitabilitate, scrie, in analiza sa, publicatia Banker.

TBI Bank se situeaza pe primul loc in doua clasamente de eficacitate si profitabilitate realizate de saptamanalul Banker pe 2017. In clasamentul traditional al publicatiei, TBI se claseaza pe primul loc atat in ceea ce priveste rentabilitatea capitalului propriu, cat si randamentul activelor.

Banker analizeaza datele Bancii Nationale a Bulgariei (BNB) pentru anul 2017. TBI Bank inregistreaza o crestere a ambilor indicatori: randamentul capitalului propriu creste de la 17,7% la 18,9%, iar randamentul activelor atinge 4,5%, de la 4% in 2016.

Banker califica TBI Bank drept “una dintre bancile mai mici din punct de vedere al activelor care se remarca prin eficacitate sporita. Ele [bancile mai mici, cum e si TBI] si-au dezvoltat foarte bine nisa specializata, nisa care le aduce un venit remarcabil in comparatie cu marimea activelor. Acest lucru le permite sa concureze cu succes bancile mai mari in ceea ce priveste criteriile de eficacitate “, continua Banker.

De asemenea, Banca se situeaza printre primele 10 intr-un alt clasament: cele mai profitabile banci din Bulgaria. Cu un t profit neconsolidat de 31 de milioane de leva (aprox. 74 milioane de lei), TBI se situeaza la mica distanta dupa unele dintre cele mai mari banci din Bulgaria, ceea ce reprezinta o dovada a rentabilitatii si a cresterii sustenabile a Bancii.

“TBI Bank continua sa demonstreze ca nu este necesar sa fii mare pentru a reusi”, spune Petr Baron, CEO al TBIF Financial Services, compania mama a TBI Bank. “Echipa noastra este foarte dedicata si concentrata pe business-ul nostru principal, ceea ce se reflecta in rezultatele excelente demonstrate de Banca. De asemenea, ne dau increderea si stabilitatea necesare pentru a continua ceea ce ne-am propus: sa devenim o banca digitala de noua generatie “, adauga Petr.

Ultimele articole

Citeste mai mult
Petr Baron: Contra curentului
tbi bank Bulgaria conduce clasamentul realizat de Capital la doua categorii bancare privind eficienta si sustenabilitatea
Interviu Gergana Staykova in Forbes Romania
Petr Baron pentru Forbes Romania: Din followeri, ne transformam in lideri!
TBI Bank isi extinde oferta de solutii de economisire cu o noua scadenta de 15 luni si o dobanda anuala de 4,4%
CÂND CLIENTUL DEVINE ÎNTR-ADEVĂR REGE: Petr Baron, CEO TBIF (TBI Bank), a stat de vorbă cu Business Magazin