Reglementari

Informatii generale

Reglementare generala
TBI Bank EAD Sofia – Filiala Bucuresti este inregistrata sub numarul RB-PJS-40-068 din data de 30.08.2012 in Registrul Institutiilor de Credit din cadrul BNR. Mai multe informatii privind inregistrarea Filialei in cadrul BNR pot fi vizualizate aici.

Politica privind utilizarea datelor confidentiale si infractiunile financiare si economice 
TBI Bank EAD Sofia – Filiala Bucuresti a adoptat intern politica privind utilizarea datelor confidentiale si infractiunile financiare si economice in relatia cu clientii sai. Textul integral al documentului poate fi vizualizat aici.

Protectia consumatorului
Informatii privind protectia consumatorului din Romania, drepturile consumatorilor cu privire la folosirea serviciilor bancare si solutionarea litigiilor cu client pot fi gasite pe site-ul official al Autoritatii Nationale a Protectiei Consumatorului si Centrul de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul bancar.

Protectia datelor cu caracter personal
TBI Bank EAD Sofia – Filiala Bucuresti este inregistrata sub numarul RB-PJS-40-068 ca si operator de date cu caracter personalin Registrul de operatoride date cu caracter personal, detinut de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter. Mai multe informatii cu privire la inregistrarea Filialei ca si operator de date cu caracter personal pot fi vizualizate aici.

Politica de confidentialitate
TBI Bank EAD Sofia – Filiala Bucuresti TBI Bank EAD Sofia a adoptat o politica de confidentialitate cu privire la folosirea acestui site de internet. Textul integral al politicii poate fi vizualizat aici.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Reglementare internationala

FATCA (Legea conformitatii fiscale a conturilor din strainatate)

TBI Bank EAD Sofia, Sucursala Bucuresti a fost inregistrata in scopul FATCA la Internal Revenue Service cu statusul Registered Deemed-Compliant - Reporting Model 1.

Global Intermediary Identification Number (GIIN) al TBI Bank EAD Sofia, Sucursala Bucuresti este ABQT26.99999.BR.642. Romania a ajuns la un acord de fond si a fost de acord sa fie inclusa de IRS pe lista tarilor IGA1.

Common Reporting Standard (CRS)

Standardul privind conformitatea fiscala a conturilor din strainatate

Common Reporting Standard (CRS) este un standard global privind schimbul automat de informatii, emis de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). Acesta are ca scop prevenirea evaziunii fiscale si imbunatatirea conformarii fiscale internationale, oferind tarilor participante transparenta cu privire la activele financiare offshore detinute de rezidentii lor. Incepand cu 1 ianuarie 2016, CRS se aplica persoanelor fizice si juridice. Mai mult de 100 de tari s-au angajat sa adere la CRS, inclusiv toate statele membre ale UE si diverse centre financiare internationale cheie.

Institutiile financiare (cum este TBI Bank) sunt obligate sa aplice anumite proceduri de precautie privind identificarea conturilor clientilor lor si sa raporteze conturile financiare detinute direct sau indirect de catre rezidentii fiscali straini, catre autoritatile fiscale locale. Ulterior, prin schimb automat de informatii, autoritatile fiscale locale vor raporta aceste informatii catre autoritatile fiscale straine corespondente.

TBI Bank va aplica anumite proceduri de precautie privind identificarea conturilor clientilor sai, prevazute de Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala. Ulterior, conturile financiare detinute direct sau indirect de catre rezidentii fiscali straini vor fi raportate la autoritatea fiscala locala.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bancassurance

Incepand cu 18.11.2013 TBI BANK EAD Sofia – Sucursala Bucuresti a devenit agent de asigurare subordonat, în baza avizului primit din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

TBI BANK EAD Sofia – Sucursala Bucuresti - Agent de asigurare subordonat
Cod unic de inregistrare: RAJ 400670

Date de contact ale persoanelor ce conduc activitatea de bancassurance:

Ionut Alin Barsan
Director Bancassurance
Telefon: 0215.298.600
e-mail: bancassurance@tbibank.ro 

Elena Sterca
Director Adjunct Bancassurance
Telefon: 0215.298.600
e-mail: bancassurance@tbibank.ro 

EN agentii TBI